Ennen ensimmäistä käyttö kertaa:

Puhdista lauteet pölystä varoen naarmuttamasta pintaa. Jos käytät puhdistukseen vettä, laita kiuas päälle kuivataksesi lauteet. Anna kiukaan olla päällä vähintään1 tunti jonka jälkeen lauteet käsitellään parafiiniöljyllä. Parafiiniöljy on yleisesti käytetty ja suositeltu puunsuoja-aine. Laita öljypurkki lauteen päälle lämpenemään. Lämmin öljy imeytyy tehokkaammin. Suojaa lattia valuvalta öljyltä. Levitä öljy kauttaaltaan esim. lakkasiveltimellä tai sienellä.

HUOM! Lauteen rungon ja kannakkeen väliä EI kannata öljytä, muuten osat voivat alkaa narista.

Öljykäsittely kannattaa toistaa, jos aine imeytyy puuhun heti. Öljyn annetaan imeytyä kuumassa saunassa, kunnes se ei enää imeydy. Ylimääräinen öljy pyyhitään pois nukkaamattomalla rätillä. 

Lauteiden pesu ja huolto:

Sauna on tarkoitettu saunomista, ei tavaroiden varastointia tai pyykin kuivausta varten. Kiukaan päällä kuivattavat vaatteet voivat herkästi syttyä palamaan. Käytä saunoessasi laudeliinaa, se suojaa lauteita likaantumiselta. Lauteita ei pestä joka saunomiskerran jälkeen, mutta esim. jalkojen mukana kantautuvan näkyvän lian voi paikallisesti huuhdella pois. Kiuas jätetään päälle jokaisen saunomiskerran jälkeen niin kauaksi aikaa että lauteet ovat kokonaan kuivuneet. Huolehdi myös että lattialla oleva porras/jakkara kuivuu kunnolla. Huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta Vesiastiat kannattaa nostaa kuivumaan pesuhuoneen puolelle.

Lauteet pestään n. 1-4 kertaa vuodessa, riippuen kuinka usein saunaa käytetään. Pesuun käytetään lauteille ja paneeleille soveltuvia välineitä ja pesuaineita. Parafiiniöljykäsittely kannattaa uusia vähintään jokaisen pesun yhteydessä. Lauteen kannakkeiden kiinnitysruuvien kireys kannattaa tarkistaa säännöllisin väliajoin, koska ajan mittaan ne löystyvät. Näin estät myös kannakkeitten narinan.

Takuuehdot:

Takuuaika on 1 vuosi.
Takuu korvaa rakenteelliset viat.
Emme korvaa puulle ominaisia vaurioita kuten kosteuden aiheuttama sinistyminen, homehtuminen, halkeilu, vääntyminen.